PH Meter Kalibreren

PH meter kalibreren

U hebt net uw eerste pH-meter gekocht en nu wilt u zo snel mogelijk beginnen met het meten van de pH van uw zwembad, spa, aquarium, planten, water of welke vloeistof dan ook. Maar wacht, is uw pH-meter wel geijkt?

Elke pH-meter moet regelmatig worden geijkt met pH-kalibratieoplossing. pH ijkoplossing is een vloeistof met een exacte pH waarde. De juiste pH ijkvloeistof voor uw pH meter vindt u in de handleiding. Meestal heeft u pH 7 nodig of een combinatie van verschillende pH-oplossingen.

PH Meter Kalibreren Zwembad Aquarium
PH Meter Kalibreren

Voordat u met het ijken van uw pH meter begint, moet u ervoor zorgen dat u de juiste pH ijkvloeistof heeft en dat deze vers is. Met vers bedoelen we dat het ongeopend en ongebruikt moet zijn. Zodra u uw fles pH-ijkoplossing heeft geopend zal de pH-waarde in contact komen met lucht en of UV-licht, beide zullen de pH-waarde na verloop van tijd beïnvloeden. Daarom kunt u pH ijkoplossing nooit hergebruiken of een oude fles gebruiken die in uw garage heeft gestaan.

pH-meters moeten regelmatig worden geijkt, dus wij raden u aan ofwel sachets (kleine zakjes met pH-ijkoplossing die de vloeistof binnenin beschermen tegen blootstelling aan lucht en UV-licht) of onze fles met ingebouwde dispenser te gebruiken.

Zakje pH ijkvloeistof pH 7
PH ijkvloeistof zakjes of Sachets

IJken van een pH-meter

  1. Maak een monster van de pH ijkoplossing klaar en zorg dat de pH meter en de pH ijkoplossing op kamertemperatuur zijn. (temperatuur is van invloed op de pH-waarde)
  2. Plaats uw pH-meter in de pH-ijkoplossing en roer voorzichtig. Wacht enkele seconden (of minuten) tot de pH meting volledig stabiel is geworden.
  3. Start het ijkproces. Raadpleeg uw handleiding. (meestal drukt u op de ijkknop en houdt u deze ingedrukt of gebruikt u de minischroevendraaier)
  4. Uw pH-meter is nu geijkt.

Elke pH-meter zal regelmatig wekelijks geijkt moeten worden als u met nauwkeurige resultaten wilt meten. Zorg ervoor dat u de pH-meter na elk gebruik met schoon water afspoelt en bij kamertemperatuur op een droge plaats bewaart. Vergeet niet de batterijen te controleren als u de meter lange tijd niet hebt gebruikt.

pH kalibratievloeistof kopen

Wij bieden een breed scala aan eersteklas pH ijkoplossingen die u een perfecte ijking van uw pH meter garanderen. U kunt onze ijkoplossingen voor pH-meters https://kalibratievloeistof.nl/nl/collections/ph-buffer-solution vinden.

Als u vragen hebt over onze pH-meters en hoe u ze correct kunt kalibreren, neem dan rechtstreeks contact met ons op via info@meterdiscount.eu en wij helpen u door het proces.

Nederlands