Meer over pH

Meer over pH

Hier vindt u meer interessante feiten en informatie over pH, pH-Meter pH-elektrode, pH-bufferoplossingen en meer. Klik op de link en lees meer over het onderwerp van uw keuze. 


More about pH

Lees meer over pH, wat is pH en hoe werkt het? We kenden allemaal pH van zwembaden, maar waar kwam het vandaan? Wie heeft het ontdekt en waarom is het zo belangrijk in de huidige waterbehandeling?

Hoe meet je de pH? Heel eenvoudig gezegd meet je de pH met een pH-Meter of pH-elektrode. Er zijn andere manieren om te testen, maar we hebben al sinds 2020, dus laten we alles digitaal houden. Digitaal is beter en nauwkeuriger.

Hoe gebruik je het correct, hoe kalibreer je een pH-Meter en hoe zorg je ervoor. Meer algemene informatie over pH-Meters en het algemene gebruik van pH-Meters

De machtige pH-elektrode is een zeer gevoelig instrument dat speciale zorg en onderhoud nodig heeft als u wilt dat het correct en voor een lange periode meet. Lees hier meer informatie over uw pH-elektrode.

Het belangrijkste onderdeel van je pH-Meter of pH-elektrode is ongetwijfeld de pH-ijkoplossing die je gebruikt. Je moet een verse pH-ijkoplossing gebruiken en je moet zoveel mogelijk ijken als je de meest nauwkeurige pH-meting wilt hebben

Nederlands