Wat is een pH Meter?

PH Meter 

Een pH Meter is een gevoelig elektronisch wetenschappelijk instrument, ontworpen om de waterstof-ion activiteit in een vloeistof of een waterige oplossing te meten. Het meet de pH-waarde uitgedrukt op een pH-schaal van 0 tot 14. Een vloeistof met een pH-waarde van 7 wordt als neutraal beschouwd. Een vloeistof met een pH-waarde onder 7 wordt als zuur beschouwd en een vloeistof met een pH-waarde boven 7 als Basic.

De pH-Meter heeft een poreuze glaselektrode en is gevuld met een referentievloeistof. De pH-Meter meet het verschil in elektrische potentiaal tussen de glazen pH-elektrode en de referentie-elektrode. Het verschil in elektrische potentiaal is een spanning die kan worden vertaald naar een pH-waarde

Tegenwoordig is de meest populaire pH-Meter de Digitale pH-Meter. Het is eenvoudig te gebruiken en eenvoudig te kalibreren, waardoor het vandaag de dag het meest populaire apparaat is om de pH te meten. Er zijn andere methoden om de pH te meten. U kunt bijvoorbeeld pH-strips of pH-teststrips gebruiken, maar deze zijn niet zo nauwkeurig. Een andere methode is het gebruik van een pH-elektrode die is aangesloten op een pH-Meter of pH-monitor. De resultaten zijn zeer nauwkeurig, maar deze methode om de pH te meten is duurder omdat ze vaak gebruikt wordt in laboratoria over de hele wereld.

Op zoek naar een nieuwe en betrouwbare pH-Meter? Kijk dan eens naar onze pH-Meters die vandaag te koop zijn!

PH Meter toepassingen?

Het gebruik van een pH-Meter is zeer wijdverbreid. Het wordt gebruikt in vele sectoren en industrieën waar het belangrijk is om de pH-waarde te meten en te controleren. De meest voorkomende industrieën die een pH-Meter gebruiken zijn laboratoria, zwembaden, waterbehandeling, hydrocultuur, visteelt, voedselindustrie, chemische industrie, hot-tubs, aquaria..

Maar natuurlijk associëren de meeste mensen een pH-Meter met drinkwater of zwembad- en aquariumgerelateerde pH-metingen

Nederlands