ORP Kalibratievloeistof

ORP Kalibratievloeistof

ORP-kalibratieoplossing is een oplossing met een bekende ORP waarde die wordt gebruikt om ORP-meters en ORP-elektroden te kalibreren. ORP is een maat voor het potentieel van een oplossing om zuurstofgas (O2) te reduceren tot water, en wordt uitgedrukt in millivolt (mV). ORP wordt gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder waterbehandeling, aquacultuur en milieu monitoring.

Het kalibreren van een ORP-meter of -elektrode is het proces van het aanpassen van het instrument om nauwkeurige en betrouwbare ORP-metingen te garanderen. Kalibratieoplossingen worden gebruikt om de nauwkeurigheid van het instrument te testen en te verifiëren, en om de nodige aanpassingen te maken om ervoor te zorgen dat het nauwkeurige metingen levert. ORP-kalibratieoplossingen worden meestal geleverd in flessen of sachets en zijn verkrijgbaar in een reeks ORP-waarden.

Om een ORP-meter of -elektrode te kalibreren, moet u de instructies van de fabrikant volgen en de juiste kalibratieoplossing gebruiken. Het is belangrijk om verse en niet-verontreinigde kalibratieoplossingen te gebruiken om nauwkeurige en betrouwbare resultaten te garanderen. Kalibratie moet regelmatig worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de ORP-meter of elektrode nauwkeurige metingen levert.